Va explicar detalls sobre el text, que convida a obrir la devoció personal al Sagrat Cor de Jesús a la missió en el mon
Desembre de 2024. L’11 de desembre, dins La 4a hora dels dimecres, el Dr. Ignasi Fuster, degà de la Facultat de Filosofia, va impartir una ponència sobre la recent encíclica del Papa Francesc, Dilexit nos, que va adreçar a alumnes i professors de l’AUSP. El Dr. Fuster va explicar que el Papa havia triat com a títol unes paraules de Sant Pau en la seva carta als Romans: "Ens estimà" (8,37), i que ens endinsa així de ple en el misteri dels misteris: “un Déu que es revela com Amor i que ens estimà tant. Que Déu ens estimi, que Crist ens estimi, és la certesa que dona sentit a la nostra existència i que il·lumina el misteri del cor humà amb el seu desig de felicitat”, va dir. El Dr. Fuster va recordar que, segons el Papa, aquesta encíclica tanca les altres dues encícliques socials: sobre l'amor a la creació (Laudato si) i sobre l'amor a la humanitat (Fratelli tutti). I aquesta tercera l’ha volgut dedicar al Cor de Jesucrist, perquè “és la font d'on brolla el veritable amor humà -envers el Creador i tota la creació-“.
“L'encíclica insisteix en la importància del cor en la vida de les persones, i de l'Església. Només podem entendre l'existència humana des del cor -va argumentar el degà de la Facultat de Filosofia-. El Papa insta a "posar el cor" en una societat "freda" que viu abocada a la pantalla digital i al culte de la tecnologia. També una societat líquida que no troba la solidesa del sentit dels seus esforços, necessita trobar allò que funda una solidaritat esperançada. Només Déu i el seu amor, revelat en la persona de Jesucrist, pot sostenir la lluita diària per un món millor”. El Papa, va explicar el Dr. Fuster, convida a "recuperar el cor". “Certament, la societat es caracteritza per un gran emotivisme; també les emocions humanes necessiten trobar la veritable orientació: l'amor, el servei, l'anhel de transmetre la vida, el mestratge, la fe...”, va apuntar.
L'encíclica desenvolupa un aspecte interessant, quan convida a obrir la devoció personal al Sagrat Cor de Jesús a la missió en el món. Cita al Papa Joan Pau II quan es refereix a construir el món que està en runes. “Tots experimentem un món ple de violències i injustícies on el crit i gemec de l'innocent arriba fins al Cel”, va destacar del text el degà de la Facultat de Filosofia. “L'amor és capaç de construir obres i estructures on es respira la veritat i el bé, enfront d'aquelles pernicioses estructures de pecat que afavoreixen l'espiral desesperada del mal. Els cristians tenen aquest deure de construir la civilització de l'amor sense deixar-se rendir per la força destructiva del mal”. El Dr. Ignasi Fuster va acabar la seva conferència citant Dante: "Enamorar el món de Crist", que també ho recull l'encíclica. “El cor, unit al Cor de Crist, pot unificar un testimoniatge cristià que transmeti una bellesa, una veritat, una bondat, a les persones d'avui. És la bellesa del Cor de Crist, a través del testimoni dels cristians qui atreu la humanitat envers el sentit etern de les seves vides, va concloure el Dr. Fuster.